Paul McKenna

Med allt fler hälsoproblem idag som är relaterade till dåligt självförtroende, stress eller dåliga matvanor, har självhjälpsböcker blivit ett stort fenomen. En av Storbritanniens största självhjälpsgurus är Paul McKenna, som även är stor internationellt. Han har skrivit 16 böcker inom olika områden, till exempel hur man slutar röka, hur man får självförtroende och hur man blir lycklig, som har sålt i sju miljoner exemplar totalt och översatts till 32 olika språk.

Han är förutom författare en hypnotisör, och har specialiserat sig på NLP eller neuro-linguistic programming. Han doktorerade vid Revans University med ett arbete om hur NLP påverkar mänskligt beteende. Han har under sin karriär hjälpt många celebriteter genom hypnos, som Ellen DeGeneres och David Walliams.

McKenna har också varit programledare för en rad tv-program genom sin karriär, till exempel The Hypnotic World of Paul McKenna, Paul McKenna’s Paranormal World och I Can Make You Thin. Det sistnämnda av dessa program sändes på TLC efter att McKenna skrivit ett kontrakt på 23 miljoner pund med Discovery Channel, vilket är det största kontraktet som skrivits i brittisk televisionshistoria. För dig som gillar den här typen av program finns det ett stort utbud av kanaler på Canal plus här.Paul McKenna 2

McKenna har under sin karriär riktat in sig på viktminskning, och har ett självklart men samtidigt okonventionellt program för att tappa kilon. Programmet består av fyra regler, som alla går ut på att du ska känna vad din kropp behöver och vad den inte behöver. Den första regeln är att äta när man är hungrig, och då inte bry sig om kalorier eller kolhydrater. Han menar dock att man måste känna den fysiska känslan av hunger. Om man inte är säker på att man är hungrig, är man inte det. Den andra regeln är att äta det kroppen vill ha. Han menar att människan liksom djuren vet detta instinktivt, men att man måste träna upp förmågan att lyssna på sina instinkter. Den tredje regeln går ut på att inte göra något annat medan man äter, utan att koncentrera sig på maten och njuta av varje tugga. Slutligen menar han att man måste sluta äta när man är mätt, och känna efter medan man äter så att man upptäcker när den känslan infinner sig.

Med sin hypnos och sin, enligt vittnesrapporter från deltagare, framgångsrika metod för att gå ner i vikt, har Paul McKenna skapat sig ett namn som en av världens främsta gurus inom självhjälp.

elastik